Vegetarische tosti met mozzarella 

05-10-2019

In ruim 2 jaar tijd is dit het eerste tosti recept dat verschijnt op FoodLies.nl. Ik dacht namelijk dat ik een tosti nooit mooi op de foto zou krijgen, maar ik houd ervan om mezelf uit te dagen en dacht, let's do it! En wat ben ik blij met het resultaat. Tuurlijk het kan altijd beter, maar ik ben tevreden en er gaan zeker meerdere tosti's volgen. Om te beginnen heb ik deze vegetarische tosti caprese voor jullie.

Mozzarella is nou niet gelijk mijn favoriete kaassoort, ik vind er namelijk weinig smaak aanzitten, maar warm en gesmolten vind ik het wel erg lekker. Dus ideaal voor op een tosti. Wel ga ik bij mozzarella vaak voor een duurdere variant aangezien hier toch de meeste smaak aan zit. Al helemaal aan buffelmozzarella. Voor dit recept gebruikte ik mozzarella light om er een gezondere twist aan te geven en koos ik voor volkorenbrood, natuurlijk!

Zo ongezond hoeft een tosti dus niet eens te zijn. Ga voor een magere kaassoort, eventueel magere vleeswaren en gebruik groente. Gebruik verse kruiden als smaakmaker en je zet binnen een handomdraai een lekkere (vegetarische) tosti op tafel. Je kunt de tosti zowel in de tosti-ijzer als in de pan maken.  

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 4 sneden volkoren vloerbrood
  • ⅔ bol mozzarella light
  • 1 tomaat
  • ½  rode ui 
  • 4 blaadjes basilicum
  • 1 handje rucola
  • 1 el basilicum pesto 
  • Snuf peper

Zo maak je de tosti

  • Verwarm de tosti-ijzer voor, of gebruik een pan. 
  • Snijd de mozzarella in dunne plakken en de tomaat ook. Snijd de rode ui in halve dunne ringen en de basilicumblaadjes grof.
  • Verdeel de mozzarella, tomaat, rode ui, basilicum, pesto en rucola over twee boterhammen en breng op smaak met een snuf peper. Leg vervolgens de overige twee boterhammen erboven op. 
  • Doe de tosti's in de tosti-ijzer en haal ze eruit wanneer ze mooi goudbruin zijn gekleurd en de mozzarella gesmolten is. Geen tosti-ijzer? Smeer dan twee sneden brood aan de buitenkant in met wat boter en bak de tosti's in de pan goudbruin. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 290 kcal
  • 9 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram
  • 17 gram eiwitten
  • 31 gram koolhydraten
  • 7 gram vezels