Vegetarische zalm met bimi

18-04-2019

Er komen steeds meer vegetarische producten op de markt. Zo komt SoFine nu met vegetarische zalm! Tegenwoordig zijn bijna alle vlees en vis producten in een vegetarische variant verkrijgbaar, maar vegetarische zalm was nog nooit eerder verkrijgbaar. Nu wel, dus geluk voor alle vegetariërs! 

De SoFine Sofish fillets salmon style zijn alleen verkrijgbaar bij de Jumbo. Wist je dat ze zelfs helemaal plantaardig zijn en dus ook geschikt voor veganisten. Het voordeel van deze plantaardige variant is natuurlijk ook dat er geen graatjes te vinden zijn, yay! Het is gemaakt van 100% biologische NON-GMO soja. Laag in verzadigd vet en zout en daarnaast een bron van eiwitten en vezels. 

Natuurlijk heb ik hem zelf ook even getest. Ik was namelijk erg benieuwd! Ik vind de smaak redelijk in de buurt komen van zalm. Natuurlijk wel iets anders, maar voor de vegetariërs een prima vervanger! De structuur en de vorm van de zalm is ook erg goed nagemaakt. Knap dat dit tegenwoordig mogelijk is. Ik zeg daarom, zeker het proberen waard! Qua prijs vind ik het ook meevallen. Voor twee stukken betaal je namelijk €2,89. Zie hier in de supermarkt maar eens echte zalm voor te krijgen, dat gaat niet lukken! 

Ik maakte er zalm met bimi en krieltjes uit de oven mee. Lekker makkelijk, want als alles in de oven zit heb jij namelijk alle tijd om even te ontspannen. 

Dit gerecht is

  • Vegetarisch
  • Vegan 
  • Lacotsevrij 
  • De vega zalm bevat tarwezetmeel en is daarom niet glutenvrij. Eet je wel vis, vervang dan de vega zalm voor gewone zalm. 

Ingredienten

Voor twee personen

  • 450 gram krieltjes met schil
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tijm
  • 250 gram bimi (broccoli asperges)
  • 1 el truffelolie
  • 2 SoFine Sofish Fillets Salmon Style

  • 2 schijfjes citroen

  • 2 el sesamzaadjes 

Zo maak je de zalm met bimi

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Was indien nodig de krieltjes en verwijder eventuele plekjes. Meng in een ovenschaal de krieltjes met de olijfolie en tijm en bak de 20 minuten in de oven. Breng eventueel op smaak met een snufje peper en zout.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier de bimi op en meng met 0,5 el (truffel)olijfolie. Smeer de vegetarische zalm in met de overige truffelolie en leg de plakjes citroen erboven op. 
  • Wanneer de aardappels er 20 minuten hebben ingezeten. Voeg je de bimi en zalm er nog 11 minuten aan toe. 
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de sesamzaadjes 1 á 2 minuten zonder olie. 
  • Haal de aardappeltjes, vegetarische zalm en de bimi uit de oven. Verdeel de aardappel met bimi over een bord en leg de zalm filets erop. Garneer met de sesamzaadjes. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 448 kcal
  • 19 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram
  • 14 gram eiwitten
  • 49 gram koolhydraten
  • 11 gram vezels
  • 0,7 gram zout