Veggie burger met Valess Schnitzel 

26-10-2018

Sinds kort hebben ze bij de McDonalds de Veggie McCHICKEN en de Veggie Homestyle Crispy Chicken met de schnitzels van Valess. Daar wilde ik natuurlijk een gezondere twist aangeven en daarom maakte ik deze veggieburgers met knapperige sla en een frisse tzatziki saus! Ideaal voor in het weekend en extra lekker met wat (zoete aardappel) frietjes erbij en ik kan je vertellen, zelfs iemand die niet van vegetarische burgers houdt kun je hier blij mee maken! Want de schnitzels van Valess vind ik zelfs nog lekkerder dan de 'echte' schnitzels van vlees en hier in huis was iedereen enthousiast! 

2 personen | vegetarisch 

Ingrediënten

Voor de burger

  • 2 (spelt)bollen of zachte volkoren bollen
  • 1 krop baby romaine sla
  • 2 Valess vegetarische schnitzel
  • 1 el olijfolie

Voor de tzatziki 

  • 250 ml soja yoghurt
  • 2 tl olijfolie
  • 1/4 komkommer
  • 1 tl citroensap
  • peper en zout
  • 2 tenen geperste knoflook

Bereidingswijze

  • Verhit 1 el olijfolie in de pan en bak de schnitzel goudbruin. Je kunt ze ook 5 minuten in de airfrayer bereiden op 200 graden of 10 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Was de sla en laat uitlekken. Snijd vervolgens de bollen doormidden.
  • Snijd de komkommer fijn en meng met de overige ingrediënten voor de tzatziki.
  • Leg wat sla op de spelt bol, doe er vervolgens wat tzatziki overheen en leg de schnitzel er boven op. Doe er vervolgens nog wat sla met tzatziki overheen en doe tenslotte de bovenkant van de spelt bol er op.

Gemiddelde voedingswaarde

Per burger met speltbol
  • 520 kcal
  • 25 gram eiwitten
  • 61 gram koolhydraten
  • 17 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram

Gemiddelde voedingswaarde

Per burger met zacht volkoren bolletjes

  • 398 kcal
  • 17 gram eiwitten
  • 42 gram koolhydraten
  • 16 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram