Gezondere pasta pesto met kip

17-08-2019

Ik was aan het koken en toen bedacht ik me opeens, deze gezondere pasta pesto met kip wil ik op de blog. Dus ik besloot er toch maar snel een foto van te maken. Een simpelere foto, maar het draait om het gerecht! En less is more zeggen ze. Waarschijnlijk wordt dit toch niet door iedereen gelezen, maar scrollen jullie massaal verder naar het recept. ;) 

Een pasta pesto met kruidenroomkaas, pesto, volkoren spaghetti, courgette spaghetti, kip en tomaat, maar dat is niet alles! Deze pasta pesto wordt namelijk afgetopt met een basilicum pecan crunch! Ik vind het namelijk altijd erg lekker om aan een gerecht een crunchy bite toe te voegen. 

Deze gezondere pasta pesto is gemakkelijk vegetarisch te maken, door voor plantaardige kipstukjes of kikkererwten te kiezen. 

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 100-120 gram volkoren spaghetti
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 300 gram courgette spaghetti
  • 40 gram Paturain Knoflook fijne kruiden light
    of roomkaas light
  • 2 el basilicum pesto 
  • 200 gram cherrytomaten 
  • 150 gram kipfilet 

Voor de crunchy toppings

  • 10 blaadjes basilicum
  • 25 gram geraspte Grana padano
  • 20 gram pecannoten 

Zo maak je de pasta pesto

  • Breng een grote pan met water aan de kook voor de volkoren spaghetti. Snipper de rode ui en pers de knoflook. Halveer de cherrytomaten en snijd de kipfilet in reepjes of blokjes.
  • Kook de volkoren spaghetti 10-12 minuten, afgedekt. Giet daarna af en laat even uitstomen. Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een grote koekenpan.
  • Fruit de knoflook en rode ui 2-3 minuten aan en bak vervolgens de kip 4 minuten aan. Voeg daarna de gehalveerde cherrytomaten toe en bak nogmaals 5 minuten op middelhoog vuur. Bak de laatste 2 minuten de courgette spaghetti mee.
  • Meng in een schaaltjes de kruidenroomkaas light met de pesto. Voeg samen met de volkoren spaghetti toe aan de groenten met kip en meng goed. Verwarm nog even 1-2 minuten op laag vuur.
  • Snijd de basilicum fijn en hak de pecannoten grof. Meng met de geraspte Grana padano kaas en zet apart.
  • Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de pecan basilicum topping. 


Gemiddelde voedingswaarde

Per portie inclusief topping

  • 548 kcal
  • 21 gram vet, waarvan verzadigd 5 gram
  • 36 gram eiwitten
  • 49 gram koolhydraten
  • 9 gram vezels
  • 0,82 gram zout

Liever lager in calorieën? Laar dan de topping achterwegen. Dit scheelt namelijk al snel 110 calorieën.