Wildgroei Delft

26-03-2019

Afgelopen week was ik samen met mijn moeder uitgenodigd voor een lunch bij Wildgroei, gelegen in het oude gezellige centrum van Delft. Wildgroei is een vegetarische/veganistische lunchroom gestart door moeder en dochter in april 2018. Beide delen ze een grote liefde voor natuur, dieren en lekker eten. Dit alles is gebundeld onder één dak genaamd Wildgroei. 

Op de menukaart van Wildgroei vind je alleen maar vegetarische en veganistische gerechten en dat vind ik tof. Aangezien ik vaak genoeg aan kom bij een lunchroom waar je als vegetariër of veganist wordt beperkt tot één a twee vegetarische/vegan gerechten op een menukaart. Bij Wildgroei heb je de keus uit verschillende soorten belegde broodjes, salades, zoetigheden en meer. Naast eten kun je er ook terecht voor verse koffie, thee en verschillende soorten sapjes. 

De gerechten worden gemaakt met seizoensgebonden en onbewerkte ingrediënten. Waardoor het menu elk seizoen veranderd. Daarnaast werken ze ook samen met lokale partners. 

Bij Wildgroei in Delft werden we bij binnenkomt vriendelijk ontvangen door Els. We namen plek bij het raam en begonnen de lunch met een lekker drankje. Mam koos voor de Chai Latte met havermelk en ik voor een verse thee met sinaasappel, steranijs en kaneel. Toch kon ik het niet laten om even een slokje van de Chai Latte te nemen. Beide drankjes waren erg lekker. 

Maar wat kies je nou van de menukaart als alles je eigenlijk lekker lijkt? Nou daar het Els wel een oplossing voor. We kregen een proeverij van verschillende gerechten zodat we van alles wat konden proeven. Yes, daar houden we van!

Zo kregen we de volgende dingen te proeven:

  • Bloemkoolsalade met ras el hanout
  • Thaise noodle salade met pindadressing
  • De seizoenssalade met o.a boerenkool en zoete aardappel
  • Brood met verschillende smeersels, waaronder een tonijnsalade en pulled 'pork' gemaakt van jack fruit en verschillende soorten hummus

De pure smaken van de ingrediënten kwamen goed naar voren en daarnaast was alles goed op smaak. Mijn favoriet was dan ook de bloemkoolsalade met ras el hanout en de tonijnsalade gemaakt van jack fruit. Maar ook van de overige gerechten heb ik heerlijk gesmuld en het is voor mij dan zeker de moeite waard om hier nog eens terug te komen. 

Nina en Els bedankt voor de onvergetelijke lunch. 

Benieuwd geworden? Stap dan gerust eens binnen bij Wildgroei. 

Wildgroei Delft

  • Wildgroei
  • Oude Kerkstraat 1
  • 2611 HT, Delft