Winterse granola

25-10-2018

Granola wordt meestal bereid met honing. In dit recept wordt de honing vervangen door appelstroop. In combinatie met kaneel krijg je een heerlijke winterse en kruidige granola. Lekker voor door de yoghurt of voor op een warme havermout. Voor een goed begin van de dag! Voor dit recept gebruikte ik de appelstroop van Hero.*

± 10 porties - vegan - glutenvrij 

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 65 gram gemengde ongezouten noten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 50 gram rozijnen
  • 1,5 el kaneel
  • 4 el zonnebloemolie
  • 50 ml water
  • 2 el Hero appelstroop

Keukenmateriaal:

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Lepel
  • Pan

Zo maak je de granola

    • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    • Doe de droge ingrediënten in een kom en meng dit goed door elkaar. Giet vervolgens de zonnebloemolie erbij.
    • Doe de water en de appelstroop in de pan en verwarm dit op laagvuur tot dat de appelstroop goed gesmolten is.
    • Giet de warme appelstroop bij de granola in en meng het nog eens goed door elkaar tot dat alles goed bedekt is met het mengsel van appelstroop.
    • Verdeel de granola over de bakplaat en bak het goudbruin in ongeveer 10 minuten.
    • Haal de granola na 10 minuten uit de oven en laat het afkoelen zodat de granola knapperig kan worden.
    • Bewaar het in een afsluitende pot. 

    * Dit recept is een samenwerking met Hero.