Winterse groentestoof met kikkererwten

31-08-2019

Ingredi├źnten

Voor twee personen

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram courgette
  • 1,5 paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 tl ras el hanout 
  • 2 tl tomatenpurree + 300 gram tomatenblokjes
  • 50-100 ml water
  • 1/2 groentebouillion blokjes
  • 200 gram kikkererwten
  • 2 laurier

Optioneel

  • 2 el amandelschaafsel
  • 10 gram koriander

Zo maak je de groentestoof

  • Halveer de courgette in de lengte en snijd er dunne plakjes van. Snijd de paprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de rode ui. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan met deksel en fruit de knoflook, ui en ras el hanout 1 minuut aan. Doe de groente in de pan en bak 2 minuten aan. Voeg vervolgens de tomatenpuree en tomatenblokjes toe aan de pan en roer goed door. 
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het water toe. Voeg ook de laurier toe en doe de deksel op de pan. Laat de groente stoof 20-25 minuten stoven op laagvuur en voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe. 
  • Breng ruim water aan de kook voor de rijst en laat de rijst, afgedekt, 12-15 minuten koken. Giet af en laat uitstomen. 
  • Rooster de amandelschaafsel 2 minuten in een droge koekenpan. Snijd de koriander grof. 
  • Verdeel de rijst over de borden. Schep de groente stoof eroverheen en garneer met de amandelschaafsel en koriander.