Wortel pompoensoep met toast

08-12-2018

Als recept ontwikkelaar maak ik recepten voor andere bedrijven/organisaties. Deze wortel pompoensoep met toast is daar een voorbeeld van. Dit recept maakte ik namelijk voor rachelhulshof.nl Deze soep is ideaal voor deze tijd van het jaar, want wat is er nou lekkerder dan een warme kop soep tijdens deze koude tijd van het jaar?! Heerlijk met warme belegde toast uit de oven!

Ingrediënten

Voor de wortel pompoensoep

  • 500 gram wortel
  • 250 gram pompoen
  • 1 blokje groenten bouillon minder zout
  • 125 ml Alpro cuisine light of kokosmelk
  • 2 plakjes gember
  • 100 gram kikkererwten uit blik
  • paprikapoeder, scheutje sesamolie en snufje kerriepoeder
  • ½ tl kaneel
  • 2 tl Eu­ro­ma Ma­rok­kaan­se stoof­groen­te krui­den (optioneel)

Toppings (optioneel)

  • Wortel rasp
  • 1 el pompoenpitten
  • 4 pecannoten
  • 1 tl chili vlokken

Zo maak je de soep

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng 1 liter water in een ruime pan aan de kook met het bouillon blokje.
  • Schil de wortels en snijd ze in plakjes. Verwijder de schil en zaden van de pompoen en snijd in blokjes. Als de pompoen te hard is om te schillen of snijden, verwarm de pompoen dan 3 tot 5 minuten in de magnetron, dan gaat het makkelijker.
  • Zodra het water kook voeg je de pompoen, wortel en de schijfjes gember toe gedurende 15-20 minuten. De groenten moeten namelijk goed gaar zijn.
  • Giet vervolgens de kikkererwten af en dep ze heel goed droog. Meng met wat paprikapoeder, olie en een snufje kerriepoeder tot alle kikkererwten gekruid zijn. Laat de marinade even 5 minuten intrekken. Ondertussen kun je aan de slag gaan met de toasts.
  • Rooster de kikkererwten voor ongeveer 15 min in de oven en doe de toast er ongeveer 10-15 minuten erbij in.
  • Als de groenten gaar zijn voeg je de kaneel, kruiden en room/kokosmelk toe. Pak een staafmixer en pureer de soep. Als de soep nog wat dik is voeg je er gewoon nog wat water een toe.
  • Doe de kikkererwten in een apart bakje. Het is namelijk lekkerder om deze pas in de soep te doen wanneer je gaat eten. Ook de toppings kun je het best op het laatst toevoegen.
  • Serveer de soep met toast en genieten maar!

Ingrediënten

Voor de toast

  • 2 á 3 sneden volkoren vloerbrood
  • 40 gram pompoen hummus
  • 1/2 bol mozzerela
  • 1/3 courgette
  • 1 tl olijfolie
  • 1el pompoenpitten
  • 6 pecannoten
  • 1 tl chili vlokken
  • Italiaanse kruiden na wens

Zo maak je de toasts

  • Smeer het brood in met de hummus. Snijd de mozzarella en courgette in dunne plakjes. Smeer de plakjes courgette even in met wat olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel eerst de mozzarella over de hummus en vervolgens de courgette.
  • Hak de pecannoten grof en verdeel deze samen met de pompoenpitten over het brood. Strooi er nog wat chili vlokken en eventueel nog wat Italiaanse kruiden overheen.

Meer recepten.. 

Inmiddels heb ik al veel recepten mogen maken voor rachelhulshof.nl 

Een aantal van die recepten kun je hieronder vinden. Opzoek naar nog meer lekkere, voedzame en gezonde recepten? Neem dan gerust verder een kijkje op de website van Rachel!