Zalmrisotto met spinazie en Boursin

8 - 03 - 2023 | Avondmaaltijd

Deze zalmrisotto met onder andere spinazie en Boursin is heerlijk smeuïg en vol van smaak. De citroenrasp geeft deze risotto een frisse twist. Je kunt er voor kiezen om de gerookte zalm even mee te verwarmen met de risotto of deze pas toe te voegen als je het gaat serveren. 


Wat is risotto?

Risotto is een traditioneel Italiaans gerecht dat wordt bereid met kortkorrelige rijst die langzaam wordt gekookt in bouillon. De bouillon wordt geleidelijk aan de rijst toegevoegd, terwijl de rijst constant wordt geroerd, waardoor de zetmeel uit de rijst vrijkomt en het gerecht een romige textuur krijgt. De klassieke risotto wordt vaak bereid met boter, ui, witte wijn en Parmezaanse kaas. Het gerecht kan worden gecombineerd met verschillende ingrediënten, zoals paddenstoelen, zeevruchten, groenten of vlees.

In deze zalmrisotto met spinazie en Boursin heb ik voor 5 verschillende soorten groente gekozen, maar je kunt het ook simpel houden en voor maar 2 of 3 soorten groenten gaan. Ik zou dan de bloemkoolrijst en doperwten achterwege laten. 

De Boursin geeft samen met de Parrano Snippers een extra romige smaak, waardoor deze risotto echt een feestje is om te eten. 

Ben je net als ik dol op risotto? Dan vind je deze risotto met broccolirijst en kipgehakt misschien ook wel wat. Of wat dacht je van deze tomaten risotto met garnalen?


Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 300 gram risottorijst
  • 1000 ml groentebouillon
  • 200 gram doperwten
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden
  • 100 gram Parrano Snippers 
  • rasp van ½ citroen
  • 200 gram gerookte zalm 

Optioneel:

  • 4 handen rucola

Zo maak je de risotto met zalm

Stap 1 | Snipper de rode ui. Snijd de courgette in blokjes en de prei in dunne ringen. Verhit 2 el roomboter of olijfolie in een grote hapjespan of koekenpan. Fruit de rode ui 1-2 minuten. 

Stap 2 | Voeg de risottorijst toe en en bak 1 minuut. Giet vervolgens ⅓ van de groentebouillon erbij. Wacht tot de rijst de bouillon heeft opgenomen en voeg vervolgens weer een deel toe. Herhaal tot de bouillon op is en de risottorijst gaar is.*

Stap 3 | Verhit 1 el olijfolie in een andere koekenpan. Bak de courgette en prei 5-6 minuten. Voeg de doperwten en bloemkoolrijst toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de zalm in dunne reepjes. 

Stap 4 | Voeg als de risotto bijna gaar is de spinazie hand voor hand toe en laat slinken. Voeg de overige groenten, Boursin, Parmezaanse kaas en citroenrasp toe en meng tot een geheel. Haal de pan van het vuur en roer de zalm er doorheen. Garneer eventueel met wat rucola. 

*Het kan zijn dat je meer bouillon nodig hebt, proef tussendoor even of de risotto al gaar is. De risotto rijst is gaar als deze zacht is, maar toch een kleine bite heeft.


Heb je dit recept gemaakt? Vergeet dan niet het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen!

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]