Xavies

07-10-2017

Ontbijt, een van de belangrijkste maaltijden van de dag voor mij! Een goed begin is namelijk het halve werk en wat is er fijner om de dag te beginnen met veel energie? Wat was ik benieuwd naar de granola van Xavies. Ik ben dol op granola, heerlijk door de yoghurt of havermout heen. Het maakt mijn ontbijt helemaal compleet. Waarom ik zo enthousiast ben over de granola van Xavies? Dat lees je hier allemaal! 

Xavie, de eigenaresse van Xavies, begon de dag vooral met snelle suikers. De naam zegt het al: suikers die snel energie geven aan ons lichaam en van korte duur zijn! Niet echt ideaal voor een ontbijt. Het is beter om vezelrijke koolhydraten te eten. Die zorgen voor een vol gevoel en laten ons suikergehalte in het bloed een stuk minder snel stijgen en zorgen ervoor dat we minder snel geneigd zijn naar nog meer suiker.

Ze ging op zoek naar variatie in haar ontbijt en kwam al snel bij granola als haar favoriet. Volle granenvlokken gemengd met noten, pitten, zaden en op smaak gebracht met een vleugje honing en met een krokante bite. Xavie geeft er graag haar eigen touch aan en heeft de granola verbeterd door de honing te vervangen door agavesiroop. Ze vind het belangrijk om mensen aan te sporen om gezonder te leven en is mede daarom begonnen met XAVIES'! 

XAVIES' GRANOVIE

De onbijtgranen van Xavies. Knapperige granen, die gebakken zijn en op smaak zijn gebracht met agavesiroop. Een bron aan vezels, die belangrijk zijn voor een goede darmwerking! Vezels krijgen we vaak te weinig binnen, dus ideaal om je dag mee te beginnen! " Volle granen gecombineerd met agavesiroop zorgen voor een vezelrijk ontbijt met trage suikers. Het grote voordeel is dat deze zeer traag verbranden. Zo start je de dag vol energie, ook na de eerste rush!" - Xavie

De granola wordt gemaakt met verse en gezonde producten die boordevol vezels, vitaminen en mineralen zitten, zonder additieven, artificiële chemicaliën, kleurstoffen of bewaarmiddelen. Voor de granola wordt agavesiroop gebruikt, deze siroop is zoeter dan suiker dus is er veel minder van nodig! Daarnaast heeft agavasiroop ook een lage glycemische index. Dit betekent dat de suikers trager worden opgenomen in het bloed en daardoor langer energie geven! 

De granen zorgen voor een bron aan vezels, de pitten en zaden zorgen voor omega-3-vetzuren die van belang zijn in een goed voedselpatroon! Kortom een goed begin van de dag!

Smaken

Elke granola bestaat uit havervlokken en speltvokken en is aangevuld met iets extra's. De granola's zijn er in maar liefst zes verschillende smaken. 

  • Extra-Seeds - met lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaad
  • Nuts-Seeds - met zaden, amandelnoten, hazelnoten en walnoten
  • Kokos-Kaneel - met zonnebloempitten, pompoenpitten, kokos en kaneel
  • Amandel-Abrikoos -  met gedroogde abrikozen en amandelen
  • Nuts-Chocolate -  heeft extra zaden en noten maar ook heerlijke zwarte chocolade
  • Double-Chocolate - een combinatie van noten, kokos, zwarte chocolade en cacao nibs

Daarnaast zijn er ook nog eens drie XAVIES' Pure Toasted Granola's. Deze bestaan uit geroosterde granen, zaden en noten. Aan deze drie varianten is geen suiker toegevoegd, maar toch hebben ze een krokante bite. 

  • Pure toasted granola
  • Pure toasted Nuts and Seeds
  • Pure toasted Seeds

De zakken kun drie verschillende maten bestellen, namelijk 300 gram, 500 gram of 1 kilo zak. 

Mijn ervaring

Voor jullie heb ik de pure toasted granola getest en de Double-chocolate. De keus was voor mij niet zo moeilijk! Ik vind het namelijk erg belangrijk dat granola weinig tot geen suiker bevat! En om mezelf eens te verwennen ben ik voor de Double chocolate gegaan, want ik ben dol op chocolade dus moest deze ook gewoon proberen! Want af en toe wat ongezonder moet toch ook gewoon kunnen! 

Toasted granola - een geroosterde mix van granen, zaden en noten zonder suiker! Deze granola bevat havervlokken, sesamzaad, lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, pecannoten, hazelnoten, kokoschilfers, koolzaadolie en specerijen! In één woord fantastisch. Ik heb al veel verschillende granola's geproefd. Maar met stipt op nummer één is dit mijn favoriet! Heerlijke crunchy noten met een vleugje van specerijen. Daarnaast heb ik ook erg genoten van de chocolade variant, een echt verwen momentje was dat. 

Ben je benieuwd geworden en wil je de granola zelf eens proberen? Neem dan een kijkje op de website en vergeet ze natuurlijk niet te bestellen!