Kwarkcake met citroen

10-09-2018

Yoghurtcake met citroen, ja daar maak je mij ontzettend blij mee en al helemaal wanneer er geen suikers aan toegevoegd worden. In dit recept maak ik gebruik van de suikervervangers van Steviala. Suikers zonder calorieën! Oké nu weet ik dat zoetstoffen misschien ook niet overal 'gezond' worden genoemd, maar zo af en toe moet het gewoon kunnen. Te veel van iets is namelijk nooit goed. Met deze cake kun je in ieder geval verantwoord genieten! 

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 gram Steviala Kristal Sweet
  • 2 eieren
  • rasp van 1 citroen
  • 175 gram magere kwark
  • 50 gram Hüttenkwark vanille
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • merg van één vanille stokje 
  • ± 2 el Steviala Frost poedersuiker 

Zo maak je de citroen cake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Spray een taartvorm (een middel formaat) in met bakspray of vet hem in met een beetje boter. 
  • Klop de eieren, zonnebloemolie en suiker op. Voeg daarna de kwark, de Hüttenkwark vanille en de citroenrasp toe en mix het in de keukenmachine tot een glad mengsel. 
  • Wanneer het mengsel goed gemixt is, spatel je het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en vanillepoeder erdoorheen. 
  • Bak de cake in 45 minuten gaar in het midden van de oven. 
  • Laat hem afkoelen en garneer met wat poedersuiker. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per 1/7 deel

  • 188 kcal
  • 8 gram eiwitten
  • 27 gram koolhydraten
  • 5 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram