Yoghurt ontbijt taartjes

06-05-2018

Van Den Eelder kreeg ik heel wat zuivel om te testen en wat doe ik daar het liefste mee? Juist, bakken natuurlijk!

Ik ben dol op ontbijt en taart dus maakte ik deze ontbijttaartjes. Voor de ontbijttaartjes gebruikte ik de vanille yoghurt en de aardbei & rabarber roeryoghurt van Den Eelder. Heerlijk met wat verse aardbeien. Mmm ik krijg er gelijk een zomers gevoel van!

5 taartjes - tarwe vrij 

Ingrediënten

  • 100 ml vanille yoghurt (Den Helder)
  • 130 gram speltbloem
  • 25-35 ml melk
  • 30 gram Stevia of zoetstof na keuze
  • 2 tl citroepsap
  • rasp van 1 citroen
  • snufje kaneel
  • 1 ei
  • 1 flinke tl bakpoeder
  • 1 el zonnebloemolie 
  • 5 el aardbei & rabarber roeryoghurt Den Eelder
  • 3 aardbeien

Zo maak je de taartjes

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Spray de tartelette vormpjes in met bakspray of olie.
  • Meng de droge ingrediënten in een kom.
  • Pak een andere kom en meng hier de natte ingrediënten in, behalve de aardbeien en de aardbei & rabarber yoghurt.
  • Doe vervolgens de natte en de droge ingrediënten bij elkaar in en mix alles tot een beslag.
  • Giet het beslag in de vormpjes en bak de taartjes in 20-25 goudbruin en gaar. 
  • Laat ze daarna goed afkoelen en haal de taartjes uit de vorm.
  • Schep vervolgens 1 el aardbei & rabarber roeryoghurt op iedere taartje en leg er een halve aardbei op om hem helemaal af te maken.

Gemiddelde voedingswaarde

Per taartje

  • 160 kcal
  • 6 gram eiwitten
  • 21,4 gram koolhydraten
  • 3 gram vezels
  • 5,2 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram