Mini tortilla's met kip en coleslaw

15-05-2019

Deze volkoren tortilla's met kip en coleslaw zijn ideaal voor op de warmere dagen. Een frisse en lichte maaltijd met veel groenten en stukjes kipdijfilet. Kipdijfilet heeft meer smaak dan kipfilet en is een stuk minder droog. Je kunt dit recept gemakkelijk vegetarisch maken, door te kiezen voor plantaardige kipstukjes.

De coleslaw maak je met de Friteslijn van Remia, hierdoor bevat het een stuk minder calorieën en verzadigd vet dan de standaard coleslaw. De tomatensalsa maak het gerecht helemaal af. Uiteraard ook ideaal om als lunch te eten. 

Dit gerecht is

  • Lactosevrij 
  • Glutenvrij te maken door te kiezen voor glutenvrije tortilla's
  • Vegetarisch/vegan te maken door te kiezen voor plantaardige kipstukjes en vegan mayonaise. 

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 6 mini volkoren tortilla's (verkrijgbaar bij Jumbo)
  • 2 grote winterpenen
  • 120 gram verse rode kool
  • 2 el Remia friteslijn
  • 2 el soja yoghurt
  • 200 gram Kip­dij­fi­let­reep­jes naturel
  • 1 el (kip)kruiden (zonder toegevoegd zout)
  • 2 tros tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 bosuien
  • 2 el ongezouten pinda's 

Zo maak je de tortilla's

  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Kruid de kipdijfiletreepjes en bak in 8-10 minuten gaar en bruin. 
  • Rasp de wortel, snijd de tomaten in kleine blokjes, snipper de ui fijn en snijd de bosuien in dunne ringen. Hak de pinda's grof en snijd de koriander fijn. 
  • Meng in een kom de wortel, rode kool, Remia friteslijn en soja yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg er eventueel nog 1 tl witte balsamico azijn aan toe. 
  • Meng vervolgens in een ander schaaltje de tomaat met rode ui en koriander en breng op smaak met peper.
  • Verdeel de wortel-rodekool salade over de wraps, doe daarboven op de kipdijfiletreepjes. Doe tenslotte de tomatensalsa eroverheen en garneer met de bosui en pinda's. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie - 3 stuks

  • 469 kcal
  • 13 gram vet, waarvan verzadigd 2,5 gram
  • 36 gram eiwitten
  • 46 gram koolhydraten
  • 13 gram vezels