Zomerse couscoussalade

01-05-2018

Couscous, ik ben er dol op. Ik ga het liefste voor volkoren spelt couscous, aangezien ik hier het beste tegen kan. Maar je kunt ook gewoon voor de volkoren couscous gaan. Kies alleen liever niet de 'witte couscous' deze bevat namelijk erg weinig vezels en vezels zorgen juist voor een verzadigd gevoel. Het liefste neem ik de couscous salade koud mee voor onderweg. Zo eet je namelijk makkelijk, goedkoop en gezond onderweg en je kan het gerust een avond van te voren al klaar maken. Ook ideaal voor de studenten onder ons.

Voor de dressing gebruikte ik de roeryoghurt van Den Eelder, waarmee ik een toffe samenwerking had en daar maak je dan natuurlijk even een recept mee.

" Familiebedrijf den Eelder bestaat al sinds 1983 en vanaf het eerste moment hebben Ernst en Jacomine geprobeerd zo dicht mogelijk bij de (hun) natuur te blijven. Het doel was altijd om een mooi product te maken, boven het maaiveld uit te steken (want daar schijnt de zon) en te bloeien op de plek waar je geplant bent. Dit gedachtegoed wordt nog steeds gehanteerd en samen met de nieuwe generatie willen ze Nederland nog lang blijven verrassen met ouderwets lekkere boerenzuivel. " - Den Eelder

1 persoon - vegetarisch - tarwe vrij 

Ingrediënten

  • 60 gram volkoren (spelt) couscous
  • 1 groenten bouillon blokje
  • 60 gram doperwten
  • 2 zongedroogde tomaten
  • 2 handjes rucola
  • 2 schijfjes zachte geitenkaas
  • 60 gram linzen uit pot
  • 2 aardbeien

Optioneel

  • 75 gram broccoli asperges (Albert Heijn)

Voor de dressing

  • 2 el roeryoghurt Den Eelder
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl suiker
  • verse bieslook
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Zo maak je de couscous

  • Kook 95 ml water in een waterkoker.
  • Doe de couscous, het bouillon blokje en het water in een bak en sluit hem af gedurende vijf minuten.
  • Zet vervolgens een pan water op het vuur en kook de erwten en eventueel de broccoli asperges gaar.
  • Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten en aardbeien in reepjes en de rucola fijn.
  • Giet de linzen af.
  • Haal de deksel van de couscous, als het goed is is de couscous gaar. Als de erwten en de broccoli asperges gaar zijn giet je deze ook af.
  • Meng de couscous met de overige ingrediënten en brokkel vervolgens de geitenkaas er over heen.
  • Wil je de couscous liever koud eten? Zet hem dan in de koelkast. Ook ideaal voor onderweg. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie inclusief dressing

  • 467 kcal
  • 23 gram eiwitten
  • 60 gram koolhydraten
  • 8 gram vezels
  • 13 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram