Zomerse pastasalade met bramen

14-04-2019

Tijdens het warme weer eet ik vaak pastasalades, aangezien ik dan geen zin heb in een warme zware maaltijd en toch voldoende voedingsstoffen wil binnenkrijgen. Deze pastasalade is gemaakt met een zoete zomerse twist door er bramen aan toe te voegen in combinatie met een zoete bosvruchten dressing. Eens wat anders en verrassend lekker. 

Mijn tip is: kies zoveel mogelijk voor volkorenproducten. Deze bevatten namelijk veel vezels. Ik heb daarom gebruikt gemaakt van volkoren fusilli in deze pasta. Deze is trouwens gewoon in iedere supermarkt verkrijgbaar. Je kunt natuurlijk ook gaan voor volkoren penne, farfalle of een andere volkorenpasta variant. Kijk vooral eerst eens in de voorraadkast wat je nog hebt liggen! 

Niet zo dol op geitenkaas? Deze pastasalade is ook lekker met gegrilde halloumi of fetakaas. 

Deze zomerse pastasalade met bramen is:

  • Vegetarisch
  • Lactosevrij te maken lactosevrije mozzarella te gebruiken in plaats van geitenkaas
  • Glutenvrij te maken door glutenvrije pasta te gebruiken 

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 100 gram ongekookte volkoren fusilli 
  • 1 rode ui
  • 1 bosui
  • 1/2 komkommer
  • 4 schijfjes zachte geitenkaas 
  • 125 gram bramen
  • 35 gram ongezouten noten mix
  • 75 gram rucola veldsla melange 

Voor de dressing

  • 2 el zwarte balsamico azijn
  • 30 gram Minder zoet bosvruchtenjam
  • 0,5 el extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je de pastasalade

  • Breng een pan water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking gaar en laat vervolgens goed afkoelen. 
  • Snijd de rode ui en de bosui in fijne ringen. Halveer de komkommer in de lengte en haal het vrucht vlees eruit met een lepeltje. Snijd de komkommer in maandjes.
  • Brokkel de schijfjes geitenkaas fijn. 
  • Gebruik je ongebrande noten? Rooster dan de noten in een droge koekenpan op hoog vuur totdat ze wat donkerder kleuren. 
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en zet nog even opzij. 
  • Als de pasta is afgekoeld meng je alle ingrediënten erdoorheen en breng je hem verder op smaak met de dressing. 

Tip: wil je de pastasalade meenemen? Dat kan! Neem dan de dressing apart mee en voeg deze toe tijdens het eten.


Voedingswaarde

Per portie inclusief dressing

  • 524 kcal
  • 25 gram vet, waarvan verzadigd 6 gram
  • 18 gram eiwit
  • 49 gram koolhydraten
  • 10 gram vezels
  • 0,5 gram zout