LUNCH

// BROOD // SALADES EN MEER 


Het klinkt heel verleidelijk een broodje gezond als je op de gezonde tour bent, maar is dat broodje gezond nou eigenlijk wel zo gezond of kan het beter de naam "broodje ongezond" krijgen? Zelf snap ik nog steeds niet waarom een witte pistolet, want dit is vaak het geval, met ham en 48+ kaas gezond wordt genoemd!

Mexicaans eten, ik ben er dol op! Maar met de zomer in het vooruitzicht hou ik van lichte maaltijden en dan vooral van salades. Vandaar dat ik deze Mexicaanse salade maakte met boerenkool. Oké het is misschien wat lastig om op dit tijdstip aan boerenkool te komen, maar bij de Albert Heijn hebben ze het vaak nog wel!

Laat jij eiersalade vaak staan vanwege de hoge calorieën? Dan heb je geluk! Want deze skinny eiersalade heeft wel een hele fijne voedingswaarde. Niet alleen laag in calorieën, maar ook in zout en vet en daarnaast hoog in eiwitten. Heerlijk op een broodje met rucola of op een toastje voor bij de borrel. Je maakt de gezonde eiersalade gemakkelijk...

Harira soep

24-04-2019

Harira soep is een rijkgevulde Marokkaanse soep. Met als belangrijkste ingrediënten tomaten, selderij, kikkererwten en linzen. Het is eigenlijk een soort tomaten soep met een Marokkaanse twist. Ik maakte mijn eigen variant op de harira soep met onder andere zoete aardappel, punt paprika en geitenkaas en een beetje hulp van Fairetrade Original. De...

Pastasalade met pulled chicken en gele curry salade. Klinkt geweldig toch? En dat is het natuurlijk ook! De combinatie kip en gele curry vind ik namelijk erg lekker. Deze pastasalade kun je natuurlijk ook gemakkelijk vegetarisch maken door het gebruik van vegetarisch kipstukjes. Zelfde smaak, zelfde effect en voor ieder wat wils. Een deze...

Parelcouscous is eigenlijk een soort mix van pasta en couscous en kun je zowel warm eten als verwerken in een salade. Aangezien het mooie weer er weer aan zit te komen heb ik een parelcouscous salade gemaakt. Ideaal om mee te nemen voor onderweg, naar de picknick of voor op werk.

Sla wraps met kruidige couscous. In dit gerecht heb ik gebruik gemaakt van za'atar, een kruidenmelange uit het Midden-Oosten. Deze kruiden melange bestaat uit oregano, sesamzaad en sumak en geeft de couscous een kruidige smaak. Daarnaast gebruikte ik ook een beetje vadouvan, mijn favoriete kruid op het moment. Het heeft een soort kerrie achtige...

Mexicaanse eten, heerlijk! Ik maak daarom ook vaak een Mexicaanse vulling met onder andere (vegetarisch)gehakt, bonen, mais en paprika. Maar toen bedacht ik me dat dit waarschijnlijk ook erg lekker ging zijn als vulling in broodjes! Ik dook direct de keuken in om mijn idee uit te werken en dat resulteerde al snel in deze heerlijke Mexicaanse...

Shakshuka is een gerecht van eieren gepocheerd in een saus van onder andere tomaat, peper, ui en op smaak gebracht met komijn, paprikapoeder en cayennepeper. Bereid in een pan. Zelf vind ik het erg lekker en bedacht dat het ook wel goed zou smaken op een pizza en dat was inderdaad een goede combinatie. Ben jij ook benieuwd naar...


WIE IS FOODLIES?

Hi en wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Wie ik ben? Lisa is de naam, aangenaam! Mijzelf in drie woorden: coffee lover, sport fanaat, en gek op gezonde voeding, maar ik kan ook met mate lekker ordinair genieten.


BEKIJK OOK DE DINER RECEPTEN


STAY CONNECTED

Volg mij ook op mijn social media accounts voor nog meer smakelijke foto's, te gekke win acties en leuke nieuwtjes!

+ INSTAGRAM

+ FACEBOOK