ONTBIJT

HAVERMOUT // TAARTEN // WAFELS EN MEER


Welke Nederlander is er nou niet dol op appeltaart? Ja mij kun je er altijd voor wakker maken en het is dan ook mijn favoriete taart! Maar om elke keer met appeltaart te ontbijten gaat mij in ieder geval net iets te ver. Daar moest iets op bedacht worden, vandaar deze gezonde appeltaart wentelteefjes! Zo heb je toch de smaak...

Heb je zin in verse granola, maar wil je 's ochtends geen half uur wachten voordat het klaar is? Dan is de pangranola met chocolade de perfecte oplossing. Zoals de naam het al aangeeft, maak je deze granola namelijk gewoon klaar in een pan en kun je dus ook kleine porties maken.

Wafels worden vaak met het woord ongezond bestempeld. Snap ik ook wel, want de kant en klare wafels uit de supermarkt bevatten vaak weinig vezels, veel verzadigd vet en suiker. Gelukkig bevatten deze kwark wafels met blauwe bes en citroen meer vezels, minder verzadigd vet en minder suiker, zodat jij 's ochtends kunt genieten van een goede portie...

Appelcrumbles, ik houd ervan. Wie mij wat langer kent weet namelijk dat ik dol ben op alles waar appel en kaneel inzit. Appeltaart, daar kun je mij dan ook 's nachts voor wakker maken. Dit keer maakte ik een vegan en glutenvrije appelcrumble.. Zo kan iedereen er dus van genieten. Lekker als ontbijt of als dessert met een bolletje ijs!...

Eigenlijk moesten dit havermout wafels worden, maar helaas mislukte de wafels. Ik had nog heel wat beslag over en toen dacht ik, laat ik er maar pannenkoeken van maken! Het werden enorme dikke pancakes, je weet wel van die American Pancakes. Heerlijk eens wat anders! Met wat kwark en aardbeien maak je ze natuurlijk helemaal compleet, maar je kunt...

Een Dutch baby is een pannenkoek, maar dan luchtiger en uit de oven. Je gebruikt hiervoor wel het zelfde recept als pannenkoeken beslag. Pannenkoeken beslag is normaal gesproken niet echt voedzaam, maar ik heb voor jullie een gezonde variant gemaakt op de Dutch baby, met meer vezels en gezonde toppings.

Zoete ontbijtjes hebben vaak mijn voorkeur, maar zo af en toe heb ik in de ochtend zin in iets hartigs! Dus daarom maakte ik deze ontbijt pita's met gerookte zalm, ei, spinazie en een hüttenkäse mosterd dip. Uiteraard kun je de pita's ook als lunch serveren. Het is maar net wanneer jij er zin in hebt!

Açai bowl 

27-03-2019

Smoothies bowls, ik krijg er altijd gelijk een zomers gevoel bij. De frisse smaken zorgen voor een fris en fruitig begin van de dag. Heerlijk koud door de bevroren açaí waardoor het net een ijsje lijkt. Ideaal voor op de zonnige dagen! Qua toppings kun je uiteraard eindeloos variëren. Dit keer een recept voor een heerlijke açaí bowl!

Shakshuka is een gerecht van eieren gepocheerd in een saus van onder andere tomaat, peper, ui en op smaak gebracht met komijn, paprikapoeder en cayennepeper. Bereid in een pan. Zelf vind ik het erg lekker en bedacht dat het ook wel goed zou smaken op een pizza en dat was inderdaad een goede combinatie. Ben jij ook benieuwd naar...


WIE IS FOODLIES?

Hi en wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Wie ik ben? Lisa is de naam, aangenaam! Mijzelf in drie woorden: coffee lover, sport fanaat, en gek op gezonde voeding, maar ik kan ook met mate lekker ordinair genieten.


BEKIJK OOK DE LUNCH RECEPTEN


STAY CONNECTED

Volg mij ook op mijn social media accounts voor nog meer smakelijke foto's, te gekke win acties en leuke nieuwtjes!

+ INSTAGRAM

+ FACEBOOK