RECEPTEN 

// ONTBIJT // LUNCH // DINER // SNACKS // WEEKMENU'S


ONTBIJT

Ontdek de nieuwste ontbijt recepten.

De decembermaand komt steeds dichterbij en daar hoort natuurlijk speculaas bij (en pepernoten). Daarom konden deze overnight oats met speculaas en pepernoten natuurlijk niet ontbreken tussen de recepten. Extra lekker met de nieuwe smaak van Optimel: Magere Griekse yoghurt Speculaas.

Van die dikke luchtige pannenkoekjes, ook wel American pancakes genoemd. Normaal niet echt voedzaam of gezond te noemen. Zoals je wellicht wel door hebt zit ik op m'n pannenkoekentour en vind deze tot nu toe echt de allerlekkerste! Gezonde American pancakes van banaan, ei en havermout. Ja het kan echt voedzame American pancakes en die wil je...

Zelfgemaakte granola blijft gewoon het allerlekkerst. Je kunt er namelijk aan toevoegen wat je lekker vindt en hem zo gezond maken als je zelf wil. Wil je je granola echt goed knapperig krijgen? Dan heb ik de oplossing voor je. Klop één eiwit stijf en meng door de granola heen. Hierdoor wordt jou granola voortaan altijd lekker crunchy! Precies...

LUNCH

Wat wordt jouw lunch vandaag?  

Extra groenten eten, hoe maak je dat zo gemakkelijk mogelijk? Simpel! Voeg wat groente toe aan iedere maaltijd. Deze broodjes met tonijnsalade bevatten al bijna 100 gram groenten. Zo krijg je ongemerkt toch gelijk al een extra portie groenten binnen. Serveer je hem met een kleine salade? Dan zit je helemaal goed!

Een salade in de herfst? Heerlijk, met lauwwarme groenten! Ik koos onder andere voor geroosterde bloemkool, paprika en zoete aardappel. Daarnaast gebruikte ik geroosterde kikkererwten voor een crunchy bite, een gezonder alternatief voor croutons en zeker net zo knapperig! Yum, een en al genieten.

Zin in een lekkere, warme en voedzame lunch? Ga dan eens voor deze bieten wraps van No Fairytales met pikante hummus, gegrilde groenten en falafel. Binnen 10 minuten heb je deze lunch al op tafel staan en zo krijg je gelijk een portie groenten binnen. Wil je ze liever vegan? Geen probleem, zonder hüttenkäse smaken zo ook prima!

DINNER

Waar heb jij vanavond zin in? Wat dacht je van een gezonde pizza of toch een lekkere pasta? 

November staat ook wel bekend om de World Vegan Month, vandaar dat ik de maand aftrap met een vegan recept: namelijk vegan balletjes in tomatensaus. De balletjes die ik hiervoor gebruik zijn afkomstig van Vegafit en gemaakt op basis van tarwe-eiwit. De balletjes zijn heerlijk met paprika, kikkererwten en verse kruiden.

Deze herfst ga ik los met pompoen! Waarom? Omdat het zo'n veelzijdige groente is en ik er gewoon dol op ben. Van pompoen in mijn havermout tot deze pasta met pompoen saus en nog veel meer! Ook staan er al heel wat recepten op de blog, maar dit is toch wel een van mijn favoriete. Een pasta saus...

Er wordt vaak aan mij gevraagd wat mijn lievelingsgerecht is. Nou hier is ie dan! Shakshuka. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Een eenpansgerecht, met eieren gepocheerd in een saus van onder andere tomaat, ui, komijn, paprikapoeder en meer. Een gerecht uit het Midden-Oosten en je kunt er volop mee variëren. Zo ging ik dit keer voor gegrilde...

SNACKS

Vergeet niet om een lekkere gezonde snack te maken en mee te nemen.

Yay, it's party time! Vandaag bestaat FoodLies namelijk alweer 3 jaar. Wat gaat de tijd toch snel en wat is er veel gebeurd in de afgelopen jaren. Wauw, dit had ik alleen maar durven dromen drie jaar geleden. Jullie inspireren maakt mij een gelukkig mens. Iedere dag voor ik mijn werk met passie uit.

Blondies zijn eigenlijk brownies, maar dan gemaakt van witte chocolade. Oké ik mag dit dan officieel geen blondies noemen, aangezien ik geen chocolade heb gebruikt in dit recept, (zou misschien wel heel lekker zijn, dus ik zeg probeer het vooral) maar ik heb ze wel in een brownie vorm gebakken en ze zijn licht van kleur vandaar dat ik...

Een vegetarische borrelplank, met onder andere de Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA bitterballen. Met deze borrelplank wil ik je laten zien dat je heel goed vegetarisch kunt borrelen en je het vlees dus echt niet mis.