Gegrilde bananenbrood

05-09-2019

De bananenbrood trend is inmiddels wel een beetje voorbij, maar toch blijf ik het heerlijk vinden en maak ik hem nog regelmatig. De vriezer ligt in ieder geval nog goed vol, zodat ik altijd een lekker ontbijt of snack achter de hand heb liggen. 

Heb jij net een bananenbrood gebakken of toevallig ook nog wat plakken in de diepvries liggen? Ga dan voor deze gegrilde bananenbrood met rood fruit! Gegrild in roomboter is je bananenbrood namelijk nog lekkerder. Oké roomboter is misschien niet het aller gezondst, maar door een kleine hoeveelheid te gebruiken kan dat echt prima en een beetje vet hebben we allemaal nodig. 

Liever vegan? Gebruik dan plantaardige boter en Alpro mild & creamy vanille. Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor een lekker bananenbrood recept? Ga dan voor deze met perzik of blauwe bes

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 4 plakken van je favoriete bananenbrood
  • 2 klontjes roomboter
  • Snuf kaneel
  • 4 el magere vanille kwark
  • (rood)fruit naar keuze
  • 1 takje munt (optioneel)

Zo maak je de gegrilde bananenbroden

  • Verhit de roomboter in een grillpan of koekenpan. Als de roomboter gesmolten is, voeg je er een snuf kaneel aantoe en bak je de kaneel 30 seconde aan.
  • Leg het de plakken bananenbrood in de pan en grill 2-3 minuten per kant.
  • Haal de bananenbroden uit de pan en verdeel over de borden. Garneer met de vanille kwark, fruit en eventueel met wat munt. 
  • Warm is je gegrilde bananenbrood het allerlekkerst. Dus wacht niet te lang! 

Gebruik in plaats van rood fruit ook eens mango, banaan of appel. Ook erg lekker met wat honing of maple syrup. 

De gemiddelde voedingswaarde voor dit recept is niet te bereken. Dit is namelijk afhankelijk van het recept die je gebruikt voor het bananenbrood.